NYHED – Januar 2024

Fra d. 22/1-2024 har klinikken selektivt åbent for tilgang af nye patienter, der bor i post nummer 3320 Skævinge.

Nye åbningstider og kontaktform til Lægerne i Skævinge:

I morgentelefontiden ml. kl. 8-9 vurderer vi, om du skal behandles i klinikken samme dag, have en videokonsultation, et godt råd eller skal have tid en anden dag. Vi vurderer også, om du skal ses af en sygeplejerske, en uddannelseslæge, lægevikar eller en af klinikkens faste læger.

Svar på prøver, tidsbestilling, receptfornyelser og spørgsmål om ikke akut sygdom, kan du ordne på vores hjemmeside, på det tidspunkt der passer dig. Hvis du har det svært med computer, ringer du naturligvis eller kommer ned i vores reception i åbningstiden.

Lægerne i Skævinge har åbent alle hverdage året rundt fra kl. 8-16.

Du bedes dog være opmærksom på at tilgængeligheden er forskellig i løbet af dagen.

TELEFON:

Mandag – fredag kl. 8-9: Kontakt ved akut opstået sygdom samt aftale om sygebesøg. Lægesekretær og sygeplejersker sidder klar på telefonen og vurderer din problemstilling og viderestiller dig til læge ved behov.

Mandag – fredag kl. 9-9.45 og 10-11.45: Telefonen er åben for receptfornyelse, tidsbestilling og andre spørgsmål. Her henviser vi også til vores hjemmeside.

Efter kl. 11.45 henviser vi til vores AKUT nummer. Her kan du kun kontakte os ved akut opstået sygdom, der ikke kan vente til næste dag eller andre akutte problemstillinger, som skal løses samme dag.

RECEPTION:

Vores reception vil fortsat være åben mandag til torsdag fra kl. 9-9:45 og 10-11.45 samt 13-14. Fredag kl. 9-9:45 og 10-11:45, lukket fredag kl. 13-14. Her kan du som vanligt henvende dig for spørgsmål og problemstillinger der ikke kan klares ad andre veje.

Hjemmeside:

På vores hjemmeside er der mulighed for at konsultere både sygeplejersker og læger ved hjælp af  E-konsultation. Du kan søge om fornyelse af din faste medicin, ligesom du også kan bestille tid til blodprøver, hvis det er aftalt med klinikken. Du kan bestille tid hos sygeplejersker og læger, både til møde i klinikken og til videokonsultation, hvis vi vurderer, at emnet egner sig.  Du vil modtage en bekræftelse fra klinikken, når aftalen er godkendt.

Om brug af e-konsultation:

Den er åbent døgnet rundt. Vi forsøger at svare hurtigst muligt, men der kan gå op til 5 hverdage. Den egner sig til simple problemstillinger og afklarende spørgsmål – ikke akutte problemer. Mere omfattende problemstillinger skal du fortsat bestille en tid til i henhold til ovenstående. Ved ferie og kurser kan du opleve, at den læge eller sygeplejerske, du ønsker at skrive til ikke fremgår af listen. Her kan du vælge at skrive til én af de øvrige.

Nu kan du bestille tider ved sygeplejersken via hjemmesiden og flere forskellige slags tider ved lægen

Fra 3/8-23 er der nu åbnet op for at man via vores tidsbestilling på hjemmesiden kan bestille tid til blandt andet årskontrol, fjernelse af sting, blodprøver (hvis de er ordineret af en læge – her i klinikken, speciallæge eller sygehus), vaccinationer af børn og meget mere.

Derudover er der åbnet op for flere tidstyper ved lægen, fx. graviditets undersøgelser, børneundersøgelse mm.

Vær derfor opmærksom på, at du får valgt den rigtige kategori, når du bestiller tid.

Kighoste vaccination

Gravide kan blive vaccineret gratis mod kighoste

Gravide kan igen blive vaccineret gratis mod kighoste fra d. 1/8-2023. Vaccinationen kan finde sted i forbindelse med 2. eller 3. graviditetsundersøgelse hos lægen henholdsvis uge 25 eller i uge 32.

læs mere på https://www.sst.dk/da/viden/forebyggelse/vaccination/vaccination-af-voksne/kighostevaccination-til-gravide